05 Eylül 2010, 23:45:34 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 2010 yılının sizlere sağlık, mutluluk, huzur getirmesini temenni ederiz. SATED Yönetim Kurulu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: kadro ,ünvan karmaşası(sağlık teknisyeni,sağlık teknikeri,anestezi teknikeri vs  (Okunma Sayısı 1519 defa)
eldapin
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : 07 Ekim 2009, 09:18:40 »

Sağlık bakanlığın da aynı okul mezunu olup da birsürü ayrı kodrolarda çalışıyoruz ve bu tayin konusun da büyük sıkıntı oluyor.Özellikle bizler sigorta devirli personel büyük sıkıntı çekiyoruz.Bizler Sağlık Bakanlığına sağlık teknisyeni olarak atanmışız ama sağlık bakanlığında aynı durumdaki arkadaşlarımız sağlık memuru,sağlık teknikeri veya anestezi teknikeri olarak çalışıyorlar ve bu yüzden bizler onlarla bercayiş bile yapamıyoruz.Bu durumun sıkıntısını tayin isteyince farkettim ben.20 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum ve İstanbul a tayin istiyorum bu kadro karmaşasından dolayı tayinim olmuyor.Eminim bu durumda mağdur olan pek çok arkadaşım var.Bunun için birşeyler yapabilirmiyiz acaba?

« Son Düzenleme: 07 Ekim 2009, 09:20:23 Gönderen: eldapin » Logged
göksel
Aktif Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2009, 14:37:57 »

Değerli meslektaşım; yazdıklarını okudum.Haklısın.Bende SSK devirli bir çalışanım. Ama tayin sebebiyle karşılaştığın kadro problemi daha pek çok konuda karşımıza geliyor , gelecekte.Bu karmaşa tam çözülmeden ( tüm aynı ünvanda olan fakat farklı kadrolarda istihdam edilen sağlık çalışanlarını kapsıyor) sonuç alınması zor. Örneğin Sağlık Bakanlığının açtığı lisans tamamlama sınavında da bu farklılık önümüze çıkıyor. Korkarım emekli olurken bile farklı sorunlarla dahi karşılaşılabilecek.

SATED yönetim kurulu olarak böyle farklı uygulamalardaki olumsuzlukları görerek, değerlendirme ve çözüm yolu bulma hazırlığındayız. Birbirlerimizle haberleşerek,sıkıntı ve çözüm önerileriyle konuyu takip etmeliyiz ki bir sonuç alabilelim. İyi dileklerimle.Göksel
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2009, 14:41:42 Gönderen: göksel » Logged
eldapin
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 10 Ekim 2009, 11:34:21 »

Sağlık Bakanlığının bu a bir çözümü olmuş gerçi.Sınav açıyor ve sınav da belli sayıda kişiye bu hakkı veriyor ama kadrolar genellikle taşra da bululunuyor.Sınavı da Mili Eğitim Bakanlığı yapıyor.Gittikçe durumumuz kötüleşiyor umarım bir çözüm yolu bulunabilir.
engin55
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 02 Nisan 2010, 22:21:02 »

Merhabalar,
 Ben ve eşim de aynı sorunu yaşıyoruz. Tayin yaptırabilmek için 1 yıldır mücadele ediyoruz.
Bu konunun üzerinden bir süre geçmiş, şu an için bir gelişme oldu mu bilgisi olan var mı? Ve bu konuda herhangi bir çalışma yapılıyor mu, yapılıyorsa nereden nasıl takip etmemiz gerekir bilgisi olan var ve paylaşırsa sevinirim..
Teşekkürler.
eldapin
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2010, 16:24:55 »

Yaklaşık 6 aydır uğraşıyorum ve hiç bir gelişme yok becayiş denedim onu bile kabul etmediler eşim İstanbul da ben Ankara'dayım sadece sözleşmelilerin tayin sorunu var sanılıyor ama 20 yıllık memurum tayin yaptıramıyorum.Umarım bir değişiklik olur.
narkotikim
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2010, 06:53:54 »

1998 de a.ü.açıköğretim fakültesi ön lisans sağlık teknikerliğini bitirdim.anestezi teknisyeniyim.2010 s.b.p.ünvan değişikliği sınavına girip kazandım.atamam diplomamın sağlık teknikeri olarak verildiği için anestezi teknikeri olarak atanamayacağım şeklinde belirtilerek yapılmadı.aslında önlisansa anestezi olarak müracaat etmiştik.fakat diplomada yazana göre atama yapabileceklerini belirttiler.branşım sağlık memuru ünvanım anestezi teknisyeni olarak çalışmaya devam ediyorum.bakanlıktan diplomammın sağlık teknikeri olarak düzenlendiği için düz sağlık teknikeri sınavına girmem gerektiği belirtildi.emek kaybımız oldu.sağlık teknikeri için çok açık görev tanımlamasını bulamadım.görev tanımında yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...selam ve dua ile...
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Design by 7dana.com Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC