09 Eylül 2010, 21:10:56 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 2010 yılının sizlere sağlık, mutluluk, huzur getirmesini temenni ederiz. SATED Yönetim Kurulu
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hukuki Desteğinize Kısa Süre İçerisinde İhtiyacım Var.  (Okunma Sayısı 491 defa)
Deniz
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : 04 Ağustos 2008, 12:38:17 »

Merhabalar ben Radyoloji Teknikeri olarak çalışan müvekkilimin Yasal haklarının korunması ve kendisine ödenmeyen alacaklarının ödenmesi için bir dava açtım. ancak aklıma takılan soruların bir çoğuna gerek mevzuat programlarında gerekse ilgili web sitelerinde cevap bulamadım ve işinin ehli olarak sizlere sormak istedim.
öncelikle şuaı izni olarak bilinen bir izin var. bu izin "Radyoloji, Radyom ve Elektrikle Tedavi ve Diğer Fizyoterapi Müesseseleri Hakkında Kanun" un 24 maddesinde geçiyor. bu iznin yıllık izinden ayrıca kullandırılması gerektiğini görüşme imkanı bulduğum tüm meslektaşlarınız söylüyor, hatta bu yönde içeriklerine ulaşamadığım kazanılmış davalar var. ancak şuaı izninin yıllık izinden ayrıca kullanırılması gerektiğine ilişkin Yasal bir mevzuata ulaşabilmiş değilim. böyle bir mevzuatın olup olmadığı veyahut bu bilginin doğru olup olmadığı konusunda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
bir başka konu: davalı Hastane verdiği cevap dilekçesinde yukarıda bahsi geçen Kanunun ve ona bağlı Nizamnamenin sadece kamuda çalışan personel için geçerli olduğunu, aksine özel sektörde geçerli olmadığından bahsetmiş. bu hususun doğru olmasına ihtimal vermemekle birlikte bu konuda da beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
ve son olarak çalışma saatlerinizin bir dönem 9 saate çıktığı ve çok şükür ki bunun yürütmesinin durdurulduğuna ilişkin yayınları okudum ancak yine davalı hastane bir de "Kamu Sağlık Hizmetlerinde İyonlaştırıcı Radyasyon Kaynakları ile Çalışan Personelin Radyasyon Doz Limitleri Hakkında Yönetmelik" ile çalışma saatlerinizin 6 saat olarak düzenlendiğinden bahsetmekte. ben söz konusu yönetmelikte bu yönde bir maddeye rastlayamadım. bu konuda da bilgisi olan varsa ve bana ulaşırsa çok sevinirim.
bir meslektaşınızın haklarının korunması için hayli önem taşıyan bu konularda bana mümkün olduğu kadar erken dönebilecek birisi olursa gerçekten çok sevinirim.
siteye yeni üye olduğumdan burada mesaj kutusunu açamayabilirim cevabınızı hem buraya(başka meslektaşlarınızın da faydalanması açısından) hem de deniz_0305@yahoo.com mail adresime yollarsanız çok sevinirim..
ilginize teşekkür ederim.
ahmet
Administrator
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2008, 20:16:15 »

Öncelikle radyasyon alanı içinde günde fiili olarak 5 saat çalışan hekes radyasyon görevlisi sayılır.
Bu kişiler için belirttiğiniz kanunun her maddesi geçerlidir.
Hastanenin size vermiş olduğu cevap yanlıştır.
Kanun sözleşmeli veya kadrolu diye ayrım yapmamıştır.

30 günlük şua izni kullanmak her yıl mecburdur. Yıllık izin düzenlemesi iş akdinde belirtildiği gibidir. Kişi devlet memuruysa kanunda belirtildiği gibi ayrıca 20 günlük izin hakkı vardır.
Ve radyasyon görevlisini 5 saat dışında çalıştıramaz.

Şu an gündemde olan dava henüz sonuçlanmadı. 9 saat çalışmaya yönelik yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Fakat bakanlık hala hastanelere yürütmeyi durdurma kararını göndermediği için 9 saat çalışma devam etmekte. Bu da kısa bir zaman sonra sona erecek.

Konu ile ilgili davaları en çok sendikalar açıyor. Örnek dava metinlerini sendika avukatlarından elde edebilirsiniz. Türk sağlık sen ve ses sendikalarının avukatlarını arayıp yardım isteyebilirsiniz.

Savunduğunuz konuda haklı olduğunuzu belirterek, müvekkilinizin uğradığı zarar konusunda da dava açıp ilgili  hastaneden bu zararı yasal faizi ile talep edersiniz.

Zaten bu konular hakkında açılmış bir çok dava var. Çoğu dava hiç görüşülmeden hastaneler aleyhine sonuçlandı. Hatta hastane yöneticileri hakkında hastaneyi zarara uğratmaktan dava bile açıldığı oldu.

Deniz
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 06 Ağustos 2008, 12:17:59 »

cevabınız benim için çok faydalı oldu. ilginiz için çok teşekkür ediyorum... iyi çalışmalar:)
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Design by 7dana.com Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC