Harika bir konu.Olaya ister komedi,istersen dram gözlüğü ile bakabilirsin.Hatta pekçoğunda her ikisindende bolca var. Bunları içtenlikle paşlaşmak ne güzel olur.
Bir yazıda okumuştum.Bu bilgiler hoşuma gitmişti.Sizlerle aşağıda paylaşmak istedim.
* Evliliğin başında: Kayınvalide agresif, güçlü, mutlu... Gelin ise pasif, mağdur ve mutsuz...
* Evliliğin ortalarında: Kayınvalde ve gelin birbirinin ayaklarına basmamaya çalışır. Gizli çekişme sürer ama görüntüde anlaşır görünürler. Eğer gelin bu arada güçlenmişse kayınvalide artık geri çekilmeye başlamıştır. Eğer kayınvalide hala dominant ise gelin görüntüde dikkatlidir ama fırsatını bulunca da saldırmaktan kaçınmaz. Gelin artık kayınvalideden uzaklaşır. Mümkün olduğu kadar onu dışlamaya gayret eder.
* Evliliğin olgun döneminde: Artık gelin ağırlığını iyice evde hissetirir. Gelin agressif ve mutlu (intikam alan) kayınvalide ezilmiş ve acı çeken duruma gelir.
Laf aramızda benim yaşadığım son dönem.Ama her dönemi yaşamış bir breyim.Ve bu konu daha pekçok yazı kaldırır.